Information från prefekt Inst för neurovetenskap

2021-12-21

Bästa medarbetare,

Tack för ert stora deltagande vid fredagens informationsmöte den 17 december och särskilt tack till alla prefekter och vice prefekter som medverkade från de mottagande institutionerna!

För er som inte hade möjlighet att delta så kommer vi att publicera alla presentationer som hölls, både informationen från områdets arbetsgrupp med Karin Nilsson Forsberg Nilsson och Anna Sjöström samt prefekters presentationer om sina respektive institutioner på vår hemsida, https://neuro.uu.se/om-oss/omorganisation-inv/. En inspelning skedde av mötet via zoom men då alla inte har godkänt inspelningen så kan vi tyvärr inte publicera den.

Som sagt, fattades i torsdags, rektorsbeslut om avveckling av institutionen för neurovetenskap. Områdesnämnden har dagen innan, beslutat att fastställa förslaget om placeringar av anställda och verksamheter vid området för medicin och farmaci. Överflyttningen till de mottagande institutionerna sker 1 januari 2022. Neuro-mailadresserna kommer att fungera som vanligt och i vår kommer de att ändras från @neuro.uu.se till @uu.se.

Eftersom ni har bytt institutioner så kommer det att, inför nästa termin, behövas ändringar i de studieadministrativa systemen. Mer information kommer till berörda via mail. Alla forskargruppers hemsidor kommer att föras över till era nya institutioner.

Det är viktigt att ni som har olika ansökningar och framförallt etikansökningar under handläggning, bevakar att signering kommer till rätt institution. Jag försöker bevaka alla ärenden men det är inte säkert att allt hinner bli färdigt tills årsskiftet

På kvällen den  27 januari planeras en Neuro-fest som kommer att hållas på Sven Dufva för alla anställda. Det kommer att bli middag och underhållning, enligt riktlinjer så kommer alla även att behöva ha gällande vaccinationspass. En länk för anmälan kommer att mailas ut och anmälan är bindande. Dock finns en viss förbehållning om att Neuro-festen kan bli framflyttad tills i vår beroende på rådande Covid situation.

Med önskan om en riktigt vilsam God Jul och God fortsättning!

Varma hälsningar

Lars Rönnblom, prefekt vid Inst för neurovetenskap