Schizofreni - Livet med en psykossjukdom

2021-04-22

Boken Schizofreni – livet med en psykossjukdom, skriven av Åsa Konradsson-Geuken, Docent i farmakologi och  psykiatrikerna Sten Friberg och Ylva Wächter, är fylld med fakta om sjukdomen såsom orsaker, medicinering, behandling, hur ser vården ut, sysselsättning och arbete, forskning om sjukdomen, varvat med historier ur verkliga livet – hur det är att leva med eller nära någon med schizofreni.

Ingen väljer sin sjukdom och ingen är sin sjukdom. Att få diagnosen schizofreni väcker många tankar och känslor. Vad händer efter att någon fått denna diagnos? Hur ska det gå att skapa sig ett liv? Vad kan anhöriga och närstående göra? Den här boken är tänkt att vara ett stöd i processen att få tillvaron att fungera när livet totalt förändras.

Författarna vill komma tillrätta med fördomarna, okunskapen och stigmatiseringen för att bidra till att göra schizofreni till en sjukdom bland andra sjukdomar. Ingen lätt sjukdom att leva med men rätt hanterad ingen omöjlig sjukdom att leva med. Och en sjukdom man aldrig ska behöva skämmas för.

Åsa Konradsson-Geuken berättar: Under kvällar helger och nätter det senaste 1.5 åren så har jag tillsammans med psykiatrikerna Sten Friberg och Ylva Wächter skrivit en bok om schizofreni med titeln ”Schizofreni – Livet med en psykossjukdom”. Åtta av min brors tavlor och en fin beskrivning av honom finns med i boken. Vi som författare har skrivit boken för att vi  vill komma tillrätta med fördomarna, okunskapen och stigmatiseringen för att bidra till att göra schizofreni till en sjukdom bland andra sjukdomar. Ingen lätt sjukdom att leva med men rätt hanterad ingen omöjlig sjukdom att leva med. Och en sjukdom man aldrig ska behöva skämmas för. Boken är nu skickad till tryckeriet och kommer att komma ut i redan i maj. Boken finns att beställa redan nu. På länken nedan så kan ni läsa om boken och om oss författare.

https://www.gothiakompetens.se/alla-psykologi-psykiatri/schizofreni-p77412243

Gothia kompetens